Suomen Tennisliitto tiedottaa kilpailuista

27.4.2017 klo 06:00

Lue ja opi!

 1. SEURASIIRROT

Seurasiirrot astuvat seuraavan kerran voimaan 1.5.2017. Sekä varsinaiset edustusmuutokset että ulkokauden 2017 sarjatennisedustusmuutokset tulee siis tehdä 30.4.2017 mennessä. Muutos ilmoitetaan www.tennisassa.fi sivuilla omista pelaajatiedoista kohdasta seurasiirrot. Haetut siirrot julkaistaan Ässässä, pelaajatiedoissa 1.5.2017 (mikäli molemmat seurat ovat hyväksyneet siirron). Huomaattehan, että sarjatennisedustusmuutokset ovat aina voimassa vain yhden kauden!

Teemme toukokuun alussa listan niistä pelaajista joiden vanha seura ei ole hyväksynyt haettua siirtoa (kuittaus puuttuu). Lista laitetaan www.tennis.fi sivuille esille. Seuroilla on tästä 10 päivää aikaa evätä siirto. Mikäli esteestä ei ilmoiteta liittoon 10 päivän aikana, hyväksytään liiton toimesta haetut siirrot. Nämä siirrot astuvat siis voimaan 12.5.2017.

 1. TASOLUETTELO

Seuraava tasoluettelo julkaistaan to 11.5.2017.  Siinä on huomioitu tulokset 30.4.2017 asti. Viikonloppu 12.-14.5. pelataan vanhan luettelon mukaisesti, ja viikonloppu 19.-21.5. uudella luettelolla. Yleisessä sarjatenniksessä pelaajajärjestys perustuu aina otteluhetkellä voimassa olevaan tasoluetteloon.

HUOM! Uudessa tasoluettelossa otetaan käyttöön myös naisilla E-luokka. E-luokka tulee muodostumaan tasojen 1-4 pelaajista.

 

 1. YLEINEN SARJATENNIS ULKOKAUDELLA 2017

Uudet joukkueet voivat vielä ilmoittautua mukaan ja vanhat vetäytyä viimeistään 30.4. Ulkokauden otteluohjelma julkaistaan Ässässä viimeistään 15.5.2017.

 

HUOM! On erittäin tärkeää, että joukkueet sopivat otteluajat ja kirjaavat ne Ässään toukokuun aikana. Nämä tiedot siirretään uuteen kilpailujärjestelmään Tennisliiton toimesta kesäkuun alussa.

 

Roope Kailaheimo lähettää toukokuun alussa 1-divisioonajoukkueille tietoa kuinka keskitettyjä 1-divisioonaviikonloppujen järjestelyoikeuksia voi hakea. Muistutuksena, että SM-liigacup ja 1-divisioona pelataan 7.-9.7.2017. Naisten SM-liigacup pelataan Helsingin Kaisaniemessä (Smash) ja miesten SM-liigacup Kaarinassa (ÅLK).

 

Tarkistattehan, että joukkueen yhteyshenkilön tiedot ovat oikein Ässässä. Tietoja pääsee muokkaamaan seuran tunnuksilla kohdasta sarjat – joukkueet.

 

Ulkokaudella 2017 astuu voimaan määräys, että nousukarsinnoissa saavat pelata vain runkosarjassa kokonaisen ottelun pelanneet pelaajat. Liitosta voi hakea tähän poikkeuslupaa, mutta näiden pelaajien tulee olla tasoltaan alempana kuin runkosarjassa pelannut heikoin pelaaja. Tämä sääntö ei koske karsintoja ylimmälle sarjatasolle.

 

 1. PÄIVITETYT KILPAILUMÄÄRÄYKSET

Toukokuun alkupuolella julkaistaan Ässässä päivitetyt kilpailumääräykset. Muutokset on merkitty niihin punaisella.

       
 1. KANSALLISET KILPAILUT AJALLE 1.9.-31.12.2017

Kilpailut ajalle 1.9.-31.12.2017 on nyt myönnetty Ässään. Käyttehän ensi tilassa täydentämässä kilpailukutsut kuntoon. Tästä eteenpäin loppuvuodeksi haettavista/myönnettävistä kansallisista kilpailuista peritään käsittelymaksuna 100e/kilpailu.

Kalenterissa on erittäin kiinnostavia kilpailuja harrastajista ammattilaisiin saakka!

 

 1. TOURNAMENT SOFTWARE

Tennisliitto siirtyy käyttämään ulkokauden 2017 alkupuolella uutta sähköistä kilpailujärjestelmää – Tournament softwarea. Uuteen järjestelmään siirretään pelaajien kaikki tiedot, muun muassa otteluhistoriat ja kuluvan vuoden maksut. Siirtymän jälkeen kun pelaaja kirjoittaa osoitteeksi www.tennisassa.fi, vaihtuu vain näkymä – palvelut pysyvät samoina elleivät jopa parane. Ilmoittautuakseen kilpailuihin ja ostaakseen lisenssin, tulee pelaajan aktivoida rekisteröityminen uudessa järjestelmässä. Tästä pelaajat saavat vielä tarkempia ohjeita.

 

Nykyisten sisältöjen lisäksi seurat voivat käyttää uutta ohjelmaa muun muassa hallisarjojen ja seuran sisäisten kilpailujen järjestämiseen. Noin 60 seuraa on tällä hetkellä osallistunut uutta ohjelmistoa koskeviin kilpailunjohtajakoulutuksiin. Koulutuksen käyneiden seurojen lisenssejä tilataan ja toimitetaan seuroille lähiviikkojen aikana.

 

Kilpailunjärjestäjien tueksi on kesän ajaksi luotu tiiviimpi puhelinaikatuki uuteen ohjelmistoon liittyen. Tämä annetaan tiedoksi kilpailunjärjestäjille heti kun tarkka ohjelmiston siirtymäaikataulu on selvillä. Pelaajien ja kilpailunjärjestäjien kirjalliset ohjeet ovat myös tällä hetkellä valmisteilla.

Tästä koko prosessista ja siirtymästä lähetetään pelaajille ja seuroille vielä tarkempaa tietoa.

 

 1. TYKKIMÄKI TEAM TOUR

Toimivaksi kilpailumuodoksi koettu Tykkimäki Team Tour jatkuu syksyllä 2017. Sarja on toiminut hyvänä astinlautana kilpailutoimintaan tutustumisessa. Siinä sekä mini- että miditennispelaajat ovat pelanneet joukkueena sekä tennisotteluita että kilvoitelleet fysiikkatehtävien parissa. Iloinen meininki jatkuu kun sarja starttaa jälleen sisäkaudella 2017-2018. Sarjaa pelataan sekä Etelä-Suomessa että Kaakkois-Suomessa.
Lisätietoja sarjasta, ja ilmoittautuminen viimeistään 26.5.2017: http://www.tennis.fi/kilpailut/tykkimaki+mini-+ja+miditennis/tykkimaki+mini-+ja+miditennis+team+tour/

 

Mini- ja miditenniksen yksilösarjan kilpailut ajankohtineen ja hakuohjeineen annetaan seuroille tiedoksi toukokuun aikana.

 

 1. KILPAILUTOIMINNAN UUDISTUKSIA

Kesäkuun JGP-osakilpailusta alkaen kilpailusarja saa sponsorikseen CINIA:n. CINIA JGP -sarjassa tullaan vuonna 2017 osallistumislahjojen lisäksi jakamaan erittäin merkittävät palkinnot masters voittajille. Kaikkien ikäluokkien masters voittajat pääsevät keväällä 2018 seuraamaan Barcelonan ATP-kilpailua!

 

Kilpailutoiminnan tulevista uudistuksista kerrotaan lisää toukokuussa ilmestyvässä Tennislehdestä. Luethan artikkelin sieltä. Lyhyesti tulevista muutoksista:

 • Sisäkauden 2017-2018 yleiseen sarjatennikseen on tulossa muutoksia. Divisioonatasoja tulee lisää, peliformaatti sekä tasorajat muuttuvat hiukan alimmilla tasoilla. Muutoksia tehtäessä on annettu paljon painoarvoa sarjatennistä koskeneen kyselyn vastauksille.
 • Vuoden 2018 alusta alkaa sekä 9-vuotiaiden sarja että Luokkamestaruussarja (luokissa E-, D-, C- ja B-luokka). Luokkamestaruussarjassa pelaaja voi osallistua 2-peliin, 4-peiin tai sekanelipeliin.

Uudistuvasta yleisestä sarjatenniksestä ja CINIA JGP:stä tullaan seuroille lähettämään toukokuun aikana julisteet. Laitattehan niitä esille hallillanne. Kiitos!

 1. MUUTA

Tiedoksi Etelä-Suomen seuroille, Ville Tihveräinen on vahvasti mukana tällä alueella organisoimassa U10 -kilpailutoimintaa. Hän vastaa muun muassa uuden 9-vuotiaiden sarjan kilpailujen järjestäjien hankkimisesta, vastaanottaa Etelä-Suomen Mini- ja miditennis yksilösarjan järjestelyoikeuksien hakemukset sekä laatii Tykkimäki Team Tourin otteluohjelman.

 

Olen talvilomalla 2.-8.5.2017. Tällä välin en ole sähköpostin tavoitettavissa. Olettehan tällä välin kiireellisissä asioissa yhteydessä Roope Kailaheimoon, roope.kailaheimo@tennis.fi

 

Mukavaa alkavaa ulkokautta!

 

Terveisin,

Raisa Törnroos-Heinonen

Tennisliitto, kilpailupäällikkö