Suomen Tennisliitto tiedottaa kilpailuista ja kilpailusäännöistä sekä koulutuksista

2.2.2017 klo 06:00

Uusi Ässä tulossa!

TOURNAMENT SOFTWARE

Tennisliitto siirtyy käyttämään ulkokaudella 2017 uutta sähköistä kilpailujärjestelmää – Tournament softwarea. Kevään aikana pelaajille tiedotetaan kuinka rekisteröityminen uuteen järjestelmään tapahtuu ja mistä esimerkiksi sarjatennistiedot löytyvät.

HUOM! Jotta seura voi järjestää ulkokaudella 2017 kilpailuja (saada lisenssin uuteen ohjelmaan), tulee seurasta vähintään yhden kilpailunjohtajan käydä ennen sitä koulutus jossa läpikäydään ko ohjelma. Koulutuksen käymistä suositellaan kaikille jotka tulevat käyttämään uutta ohjelmaa.

Katso alta tällä hetkellä tiedossa olevat koulutukset. Aluekoordinaattoreita pyydetään olemaan ajoissa yhteydessä allekirjoittaneeseen mikäli koulutuksia toivotaan alueelle kevään aikana!

KILPAILUNJOHTAJAKOULUTUKSET, kevät 2017

Jatkokoulutus: Koulutus jo 1-tason suorittaneille kilpailunjohtajille. Koulutuksessa käydään läpi päivitetyt kilpailumääräykset sekä uusi sähköinen kilpailujärjestelmä.

1-taso: Koulutus soveltuu niille joilla ei ole vielä 1-tason pätevyyttä. Koulutuksessa käydään perusasioiden lisäksi myös uusi ohjelmisto.

2-taso: 2-tason pätevyys edellytetään arvokilpailujen järjestäjiltä.

Muistattehan, että kilpailunjohtajan pätevyys on voimassa viisi vuotta viimeisimmästä koulutuksesta.

Su 12.3.2017 Jatkokoulutus klo 15-20.   

Koulutus järjestetään Tampereen Tenniskeskuksessa. Koulutus on tarkoitettu 1- tai 2-tason kilpailunjohtajille uuden sähköisen kilpailujärjestelmän käyttöä varten (ohjelmisto otetaan käyttöön ulkokaudella 2017).
Hinta: 50e, sisältää kahvin ja sämpylän.
Ilmoittautumiset viim. 6.3.2017 osoitteeseen raisa.tornroos@tennis.fi  (ilmoitathan samalla laskutetaanko koulutus seuralta vai osallistujalta).
Koulutus toteutuu mikäli osallistua vähintään 8, koulutukseen otetaan mukaan 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Ma 13.3.2017 Jatkokoulutus klo 10-15.

Koulutus järjestetään Tampereen Tenniskeskuksessa. Koulutus on tarkoitettu 1- tai 2-tason kilpailunjohtajille uuden sähköisen kilpailujärjestelmän käyttöä varten (ohjelmisto otetaan käyttöön ulkokaudella 2017).
Hinta: 50e, sisältää kahvin ja sämpylän.
Ilmoittautumiset viim. 6.3.2017 osoitteeseen raisa.tornroos@tennis.fi  (ilmoitathan samalla laskutetaanko koulutus seuralta vai osallistujalta).
Koulutus toteutuu mikäli osallistua vähintään 8, koulutukseen otetaan mukaan 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

La 6.5.2017 yhdistetty 1-tason kilpailunjohtajakoulutus ja jatkokoulutus, klo 9 alkaen 1-tason koulutus joka jatkuu klo 18 asti, jatkokoulutus alkaa klo 14 ja loppuu klo 18 (lounas 1-tason koulutukseen osallistuville klo 13.30-14).   

Koulutus järjestetään Aktia-Arenalla, Kaarinassa.
Hinta 1-taso: 60e, sisältää lounaan. Hinta jatkokoulutus: 50e. Ilmoittautumiset viim. 27.4.2017 osoitteeseen raisa.tornroos@tennis.fi (ilmoitathan samalla kumpaan koulutusosioon osallistut ja laskutetaanko koulutus seuralta vai osallistujalta).
Koulutukseen otetaan mukaan yhteensä 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. 

La 6.5.2017 1-tason kilpailunjohtajakoulutus (kellonaika vahvistuu vielä)

Koulutus järjestetään Tampereen tenniskeskuksessa..
Koulutus antaa pätevyyden toimia 1-tason kilpailunjohtajana. Koulutuksessa käydään läpi Tournament software -ohjelmisto.
Hinta: 60e, sisältää lounaan.
Ilmoittautumiset viim. 27.4.2017 osoitteeseen raisa.tornroos@tennis.fi (ilmoitathan samalla laskutetaanko koulutus seuralta vai osallistujalta).
Koulutukseen otetaan mukaan 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.  

 Lisätietoja koulutuksista ja hinnoista: http://www.tennis.fi/koulutus/kilpailunjohtajakoulutus/  

 

JUNIOREIDEN SM- LIIGACUP

Junioreiden SM-liigacupit pelataan 21.-23.4.2017. Muistattehan koota joukkueet ja ilmoittautua!

10-vuotiaat pelaavat Kotkassa (Smash-Kotka), 12-vuotiaat Espoossa (EVS) ja 15-vuotiaat Kaarinassa (ÅLK).

Kilpailunjohdon tulee tarjota ilmoittautumisvaihtoehdoksi joko internet-lomake, sähköposti tai puhelin. Järjestävä seura ottaa vastaan ilmoittautumiset. Viimeinen ilmoittautumispäivä ilmoitetaan kilpailukutsussa. Joukkueella on velvollisuus varmistaa ilmoittautumisen perillemeno.

Seuran edustaja ilmoittaa joukkueen. Ilmoittautuessa on nimettävä vähintään kolme pelaajaa sekä kapteeni/yhteyshenkilö.

HUOM! Tarvittaessa pelaaja voi tehdä sarjasiirtoanomuksen kyseistä kilpailua varten sähköpostilla Tennisliiton kilpailupäällikölle viimeistään kaksi viikkoa ennen kilpailun alkamisaikaa. Hakemuksesta tulee ilmetä varsinaisen seuran hyväksyntä. Mikäli haetaan tätä poikkeussiirtoa, ei pelaajalla voi olla voimassa muuta sarjasiirtoa yleiseen sarjatennikseen. Tämä siirto on maksuton.

 

Säännöt löytyvät kilpailumääräyksistä.

YLEINEN SARJATENNIS SISÄKAUDELLA 2016-2017 – ottelut ja nousukarsinnat

Sisäkausi 2016-2017 lähestyy loppuaan,  ja sarjakausi päättyy sääntöjen mukaisesti 28.2.2017. Nousut ja putoamiset tullaan siis ratkaisemaan sen tilanteen mukaan joka Ässään on merkitty 1.3.2017 klo 10.00 mennessä. Pidättehän siis huolen, että kaikki tulokset ovat tuolloin asianmukaisesti merkittynä Ässään. Kotijoukkueella on aina vastuu tulosten merkitsemisestä. Mikäli tuloksia puuttuu, olettehan yhteydessä kotijoukkueeseen. Luovutukset tulee olla merkittynä ilman pelaajatietoja, tuloksilla 6-0, 6-0. Lisätietoja kenttään merkitään tieto luovutusvoitto.

Joukkue ei voi osallistua nousukarsintoihin mikäli sillä on pelaamattomia sarjaotteluita.

Pelaamattomista sarjaotteluista tullaan kilpailumääräysten mukaisesti lähettämään seuroille sakkomaksut. Kilpailumääräysten mukaisesti sakkomaksu on 100e/pelaamaton (luovutettu sarjaottelu). Seura ei voi osallistua seuraavalle sarjatenniskaudelle millään joukkueella mikäli sillä on hoitamattomia sakkomaksuja.

Mikäli yksittäinen sarjaottelu on pelaamatta, kun sarjakausi päättyy, eikä voida todeta, kumpi joukkueista on syyllinen pelaamattomuuteen, tuomitaan ottelu mitätöidyksi (0-0), eikä kumpikaan joukkue saa siitä pisteitä. Tällöin molemmille joukkueille tuomitaan sakkomaksu edellisen kohdan mukaisesti.” Laitattehan minulle viestiä mikäli teillä on kiistaa jonkin ottelun pelaamattomuuteen liittyvistä asioista (esimerkiksi toinen joukkue yrittänyt sopia peliaikaa ja toinen ei ole vastannut ollenkaan).

HUOM! Sakkojen osalta pelattujen otteluiden tilanne tarkistetaan Ässästä 22.3.2017 klo 23.59. Sarjaotteluita voidaan siis pelata siihen saakka, mutta tulokset eivät vaikuta enää putoamisiin tai nousuihin!!!

 

NOUSUT, PUTOAMISET JA NIIHIN LIITTYVÄT KARSINNAT

Kaikki nousukarsinnat pelataan viikonlopun 17.-19.3.2017 aikana. Aikojen suhteen ei tehdä poikkeuksia.

Nousukarsintaparit (joukkueet) ja ohjeet sarjaotteluiden pelipaikkojen sopimisesta lähetetään joukkueille 3.3.2017.

Miesten Tennisliigan kaksi viimeistä joukkuetta karsii I divisioonan lohkovoittajien kanssa paikasta Tennisliigaan.
Miesten I divisioonan lohkon viimeiset joukkueet putoavat suoraan II divisioonaan. I divisioonan toiseksi viimeiset joukkueet karsivat II divisioonan lohkovoittajia vastaan. Vastakkain: I divisioona lohko A sekä II divisioona lohkot A ja C ja toisessa karsintaryhmässä I divisioona lohko B sekä II divisioona lohkot B ja D.
Miesten II divisioonan lohkojen viimeiset joukkueet putoavat suoraan III divisioonaan.
Miesten III divisioonan lohkovoittajat pelaavat yhden ottelun toista III divisioonan lohkon voittajaa vastaan. Vastakkain lohkot A-B, C-D, E-F, G-H.
Miesten III divisioonan lohkojen viimeiset joukkueet putoavat suoraan IV divisioonan.
Miesten IV divisioonan lohkovoittajat pelaavat yhden ottelun toista IV divisioonan lohkon voittajaa vastaan. Vastakkain lohkot A-B, C-D, E-I, F-H, G-L, J-K ja M-N.

Naisten Tennisliigan kaksi viimeistä joukkuetta karsii I divisioonan lohkovoittajien kanssa paikasta Tennisliigaan.
Naisten I divisioonan A-lohkon viimeinen joukkue putoaa suoraan ja toiseksi viimeinen karsii paikasta II divisioonan lohko A:n voittajan kanssa. I divisioonan B-lohkon viimeinen joukkue putoaa suoraan.
Naisten II divisioonan lohko A:n voittaja karsii paikasta I divisioonaan I divisioonan lohko A:n toiseksi viimeisen joukkueen kanssa. Lohkojen B ja C voittajat karsivat keskenään paikasta I divisioonaan.

TENNISLIIGAN MITALIOTTELUT KAUDELLA 2016-2017

Jännittävä ja huippunimiä tihkuva Tennisliiga on edennyt play off -vaiheeseen.

Semifinaalit miehissä ja naisissa pelataan 11.3. ja finaalit 25.3. Varaathan päivät jo kalenteriin ja tulet seuraamaan Suomen parasta tennistä! Pelipaikat ja aloitusajat tarkentuvat vielä. Tiedon niistä saat mm. http://www.tennisliiga.fi/ sivuilta.

SEURASIIRROT

Seurasiirrot astuvat seuraavan kerran voimaan 1.5.2017. Sekä varsinaiset edustusmuutokset että ulkokauden 2017 sarjatennisedustusmuutokset (ei koske senioreiden sarjatennistä) tulee siis tehdä 30.4.2017 mennessä. Muutos ilmoitetaan www.tennisassa.fi sivuilla omista pelaajatiedoista kohdasta seurasiirrot. Haetut siirrot julkaistaan pelaajatiedoissa 1.5.2017. Huomaattehan, että sarjatennisedustusmuutokset ovat aina voimassa vain yhden kauden! Siirrot kannattaa tehdä hyvissä ajoin kuntoon.

TYKKIMÄKI MINI- JA MIDITENNISKILPAILUT

Seuroissa tehdään hienoa työtä mini- ja miditennispelaajien kanssa. Seurat järjestävät yhä enemmän omia sisäisiä kilpailuja joissa ensiopit kilpailemiseen liittyen on hyvä ottaa.

Seuraava askel on osallistuminen Tykkimäen mini- ja miditennis (yksilö) sarjaan. Sisäkauden 2016-2017 aikana on kyseiseen sarjaan osallistunut yhteensä 405 eri pelaajaa. Tämä on upea määrä! Monet heistä ovat lunastaneet jo paikan toukokuussa pelattavaan masters kilpailuun Kouvolaan. Ja sitäkin enemmän pelaajia on vain yhden kilpailun päässä. Markkinoittehan näitä kilpailuja mini- ja miditennispelaajillenne!

Myös Tykkimäen Team Tour (matalan kynnyksen joukkuemuotoinen sarja on saanut pilottikaudellaan positiivista palautetta. Sen päätöstapahtuma pelataan Talin tenniskeskuksessa 4.3. Ohjelmassa on opettavaisia otteluita, taitorataa, tietovisaa ja muuta mukavaa.

ULKOKAUDEN 2017 SARJATENNIS JA HARRASTELIIGA

Näiden sarjojen ilmoittautumis- ja vetäytymisajoista annetaan tarkempaa tietoa maaliskuun alussa.

Terveisin,

Raisa Törnroos-Heinonen
Tennisliitto, kilpailupäällikkö