Lähde mukaan Tennisliiton I-tason koulutukseen Myllypuroon

17.1.2017

Smash Kiinteistömaailma naisten SM-liigajoukkueen jäsen Hanna Tolonen valmiina palauttamaan tykkisyöttöä!
Smash Kiinteistömaailma naisten SM-liigajoukkueen jäsen Hanna Tolonen valmiina palauttamaan tykkisyöttöä!

Smash on halukas kouluttamaan uusia ohjaajia ja valmentajia. Ota yhteyttä Joni Wileniukseen.

HELSINKI (MYLLYPURO)

11.2.2017 1. lähijakso
5.3.2017 2. lähijakso
25.3.2017 3. lähijakso
kouluttaja: Harri Suutarinen (harri.suutarinen@pajulahti.com)
hinta: 280 €/osallistuja

 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:

http://www.tennis.fi/koulutus/valmentaja-+ja+ohjaajakoulutus/

 

I-tason koulutus

TENNISOHJAAJAKOULUTUS

Vuoden 2013 alusta alkaen Tennisohjaajakoulutus on yksi 50 tunnin kokonaisuus, joka sisältää kolme yhden päivän lähijaksoa ja lisäksi etäopiskelua mentorin avustamana. Koulutusuudistus on toteutettu osana kansainvälisen tennisliiton sertifiointi-hanketta sekä Olympiakomitean ja HUMU:n järjestämää lajiliittojen yhteistä I-III-tasojen koulutusten laatuhanketta. 

Koulutuksen sisällöt

Tennisohjaajakoulutus antaa valmiudet toimia apuohjaajana. Koulutus keskittyy alkeisopetukseen ja pelin kehittämiseen erikokoisten kenttien ja pallojen avulla (mini ja midi tennis, Play and stay). Koulutuksen kesto on 50 tuntia, joka jakautuu kolmeen yhden päivän pituiseen lähijaksoon sekä etäjaksojen aikana tapahtuvaan opiskeluun mentorin avustuksella. Koulutuksen materiaalit, ohjelmat ja oppimistehtävät jaetaan ja palautetaan sähköisessä oppimisympäristössä, Liikuntakeskus Pajulahden moodle-pohjaisessa Pajukossa. 

Koulutuksessa perehdytään eri osa-alueiden (taktiikka, tekniikka, fysiikka) opettamiseen uusimjpiin kansainvälisiin oppimisteorioihin tukeutuen. Keskeistä on taidon opettaminen sekä yksittäisen harjoitustunnin ja ryhmän hallinta. Ohjaajan ammattitaidon kehittämisessä korostuvat kasvattajan rooli, oman ajattelun kehittäminen sekä oikeanlaisen oppimisympäriston rakentaminen (turvallinen, kannustava ja kehittävä). 

Koulutuksen osaamisvaatimuksiin kuuluvat ohjaajan tekniikan opettamistaidot, johon I-tasolla kuuluu kyky näyttää lyöntitekniikat ohjattaville. Lisäksi ohjaajan on kyettävä jakamaan palloja korista riittävällä tarkkuudella sekä osoitettava tietämyksensä ja kehittymisensä erilaisten näyttötehtävien ja arviointien avulla. 

Koulutuksia järjestetään eri puolilla Suomea I-tason kouluttaiien voimin. Koulutuksen hinta on 280 euroa, joka sisältää sähköisessä ympäristossä olevat opetusmateriaalit sekä jäsenyyden kansainvälisen tennisliiton iCoach-materiaalipankkiin.

Koulutukseen voi hakea vähintään 15-vuotias, jolla on kouluttautumisen tukena mentori (seuran puolesta tai itse hankittu). Hakemukset lähetetään I-tason kouluttajille viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua. Jos osallistumisen peruu alle 9 päivää ennen koulutuksen alkua, joutuu maksamaan 50 % koulutuksen hinnasta. Ilman peruutusta tapahtuneesta poisjäännistä veloitetaan koko koulutuksen hinta.