5-vuotias Aatu Niemelä tietää, mikä tenniksessä on mukavinta.

21.12.2016


Lue juttu lahjakkaasta Aatusta, joka osallistuu Smashin juniorivalmennettavien Talenttiryhmään.

 

5-vuotias Aatu Niemelä tietää, mikä tenniksessä on mukavinta.

- Pelaaminen, hän vastaa.

Aatu on yksi lapsista, joka osallistuu Smashin juniorivalmennettavien Talenttiryhmään. Ryhmään on valittu lahjakkaita lapsia suoraan minitenniksestä. Nuorimmat ovat vasta 4-vuotiaita.

- Samat valmentajat vetävät minitennistä, joten meillä on helppo työ poimia joukosta lahjakkuudet ja ohjata heitä harjoittelussa eteenpäin, juniorivalmentaja Sakari von Gruenewaldt sanoo.

Aatun peli 5-vuotiaaksi on suorastaan ilmiömäistä. Poika palauttaa palloja toiselle puolen kenttää hämmästyttävällä prosentilla.

- Näistä lapsista kasvaa tulevaisuuden kilpapelaajia. Talenttiryhmän harjoittelukin on määrätietoisempaa. Siinä simuloidaan oikeita pelitilanteita, von Gruenewaldt jatkaa.

Aatu on pelannut kilpaa jo vuoden ajan. Hän osallistuu seuran sisäisiin kilpailuihin sekä Suomen Tennisliiton järjestämään Tykkimäki Touriin.

- Talenttiryhmään osallistuville tennis on pääasiassa se ykköslaji.

Von Gruenewaldtin mukaan tennis kilpailee lasten suosiosta pääasiassa suosittujen joukkuelajien, kuten jalkapallon ja jääkiekon kanssa. Valmentajan mukaan tavoitteena on saada paljon lapsia mukaan tenava- ja minitennistoimintaan. Vahva pohjamassa koulii ennen pitkää seuralle myös lupaavia kilpapelaajia.

- Mikäli kilpapelaaminen ei olekaan se juttu, niin pelaajia on helppo siirtää myös harrasteryhmiin. Pelaajat siirtyvät seuran sisällä tasosta toiseen kaiken aikaa.

Von Gruenewaldtin mukaan valmentajat pitävät yhteyttä lasten vanhempiin aina kun tarvetta ilmenee. Vanhemmat kuitenkin luottavat siihen, että seura hoitaa oman osansa kasvatustyöstä. Aatukin oppii pelatessa paljon muuta kuin tennistä: elämässä tarvittavaa paineensietokykyä, liikkumista, ja oppii laskemaan pisteitä. ”5-vuotias ymmärtää jo hyvin paljon tenniksen päälle”. Aatu, mitä asioita olet oppinut valmentajalta?

- Valmentaja lyö palloa kovemmin ja pallo kantautuu usein lähelle takaviivaa, Aatu sanoo.