Suomen paras racketlonpelaaja Marko Välimäki osallistuu tällä viikolla Saksassa pidettäviin MM-kisoihin

23.11.2016


Lue hänen mietteistään kisojen alla.

 

Helsinkiläinen Marko Välimäki on varsinainen mailapelivirtuoosi. Hän hallitsee niin pöytätenniksen, sulkapallon, squashin kuin tenniksenkin. Neljän lajin yhdistelmää kutsutaan racketloniksi.

Välimäki on lajinsa ykkönen Suomessa. Hänen ranking-sijoitus on maailmanlistalla yhdeksäs. Se on tällä hetkellä korkein suomalaispelaajan sijoitus listalla.

- Voitin viime kaudella maailmancupin kilpailut Tallinnassa ja Riikassa. Hyvät tulokset näkyvät nyt hyvänä ranking-sijoituksena, Välimäki sanoo.

Hän keikkui listalla pitkään sadannen pelaajan tietämillä. 39-vuotiaana Välimäki tunnustaakin, että kympin sakkiin pääseminen on aika lailla maksimitulos. Mutta eihän sitä koskaan tiedä.

- Mikäli kaikki sattuisi menemään nappiin marraskuun lopulla Saksassa järjestettävissä MM-kilpailuissa…jos tulisi suosiollinen ottelukaavio, Välimäki pohtii.

Hänen mukaansa vastaan voi tosin tulla myös niin kovia sulkapallon ja squashin pelaajia, että mahdollisuudet kilpailussa tyssäävät siihen. Etenkin tanskalaispelaajat ovat Välimäen mukaan kovia vastustajia.


Ei heikkoa lenkkiä


Välimäen menestyksen resepti on se, että hän on kaikissa lajeissa tasaisen hyvä.

- Squash oli pitkään heikoin lajini, mutta olen siihen kiinnittänyt harjoittelussa eniten huomiota. Ei yhdistelmälajissa pärjää, jos tulee squashissa turpaan 21-3.

Racketlonissa kaikkien lajien pisteet nimittäin lasketaan lopuksi yhteen ja enemmän yhteispisteitä kerännyt on voittaja. Välimäen mukaan lajin hyvä puoli on se, että siinä ”ei pääse kypsymään yhteen lajiin”.

- Kun on neljä erilaista lajia, niin vanhemmallakin iällä on vielä opittavaa ja tilaa kehitykselle.

Välimäki arvelee myös, että racketlonin suosio Suomessa voisi kasvaa nykyisestä.

- Täällä on lukematon määrä pelaajia, jotka jo valmiiksi kilpailevat kahdessa lajissa. Repertuaarin laajentaminen neljään lajiin ei ole enää niin vaikeaa, Välimäki huomauttaa.