Tennisliitto tiedottaa kilpailutoiminnan uusista tuulista

27.4.2016

Tutustu!

Hyvät seurojen yhteyshenkilöt,

 

Alla merkittäviä kilpailutoimikunnan päätöksiä (mm ilmoittautumiskäytäntö Ässässä) sekä muuta ajankohtaista kilpailutoimintaan liittyen.

  1. SEURASIIRROT

Seurasiirrot astuvat seuraavan kerran voimaan 1.5.2016. Sekä varsinaiset edustusmuutokset että ulkokauden 2016 sarjatennisedustusmuutokset tulee siis tehdä 30.4.2016 mennessä. Muutos ilmoitetaan www.tennisassa.fi sivuilla omista pelaajatiedoista kohdasta seurasiirrot. Haetut siirrot julkaistaan Ässässä, pelaajatiedoissa 1.5.2016. Huomaattehan, että sarjatennisedustusmuutokset ovat aina voimassa vain yhden kauden!

Teemme toukokuun alussa listan niistä pelaajista joiden vanha seura ei ole hyväksynyt haettua siirtoa (kuittaus puuttuu). Lista laitetaan www.tennis.fi sivuille esille. Seuroilla on tästä 10 päivää aikaa evätä siirto. Mikäli esteestä ei ilmoiteta liittoon 10 päivän aikana, hyväksytään liiton toimesta haetut siirrot. Nämä siirrot astuvat siis voimaan 12.5.2016.

  1. TASOLUETTELO

Seuraava tasoluettelo julkaistaan 6.5.2016.  Siinä on huomioitu tulokset 30.4.2016 asti. Viikonloppu 6.-8.5. pelataan vanhan luettelon mukaisesti, ja viikonloppu 13.-15.5. uudella luettelolla. Yleisessä sarjatenniksessä pelaajajärjestys perustuu aina otteluhetkellä voimassa olevaan tasoluetteloon. Harrasteliigan pelaajajärjestyksessä noudatetaan nyt voimassa olevaa tasoluetteloa.

Uudessa tasoluettelossa pistelaskentaan otetaan mukaan 12 parasta voittotulosta ja jakaja on minimissään 4. Takautuvasti on myös muutettu Tennisliigan ja SM-liigacupin otteluihin kertoimeksi 1,1 ja 1-divisioonan otteluihin 1,05.

 

  1. SARJATENNIS JA HARRASTELIIGA

Ulkokauden sarjatenniksen sekä Harrasteliigan 2016 otteluohjelma on julkaistu Ässässä. Tarkistattehan, että joukkueen yhteyshenkilön tiedot ovat oikein Ässässä. Tietoja pääsee muokkaamaan seuran tunnuksilla.

Otteluajat olisi hyvä sopia viimeistään 15.5 ja kirjata ne Ässään.

 

  1. PÄIVITETYT KILPAILUMÄÄRÄYKSET

1.5.2016 astuu voimaan päivitetyt kilpailumääräykset. Ne on nyt julkaistu Ässässä. Muutokset on merkitty punaisella. Alla koottuna keskeisimmät muutokset. Sääntöpäivitykset kannattaa lukea kilpailumääräyksistä kokonaisuudessaan.

 

Yleiset kilpailumääräykset

 

12v ja nuoremmat sekä 70v ja vanhemmat voivat osallistua C-luokkaan vaikka taso olisi korkeammalla.

 

Naisten osallistuminen miesten luokkiin

Uudet tasorajat:

Naisen taso suhteessa miesten luokkiin (muutokset astuvat voiman 1.6.2016):


naisten A1-luokka -> miesten A-luokka
naisten A2, A3, B1 ja B2 -> miesten B-luokka
naisten B3-luokka -> miesten C-luokka
naisten C-luokka -> miesten C-luokka

Miesten D-luokkaan eivät naiset saa osallistua.

 

Edustusmääräys

 

Sarjasiirron yleisessä sarjatenniksessä (sis. Tennisliigan) voi tehdä käsittelymaksua vastaan 1.5.-30.6 ja 1.9.-31.12 mikäli pelaaja ei ole ko kaudella pelannut muussa joukkueessa ja vanha seura hyväksyy siirron. Nämä siirrot tulee ilmoittaa sähköpostilla kilpailupäällikölle.

 

Tennisliiga, sarjatennis ja Harrasteliiga

 

Jokaisesta sarjan otteluvoitosta tulee pistetaulukkoon yksi piste. Esimerkiksi miesten yleisessä sarjatenniksessä on jaossa neljä pistettä/sarjaottelu.

 

Sisäsarjassa miesten 1-divisioonaan sallitaan ulkolaiset pelaajat kuten Tennisliigassa.

 

Kurinpito

 

Kurinpitoa ja vastalausetta koskevat määräykset on kirjattu uudelleen ja sinne on tehty muutoksia. Lue läpi kokonaisuudessaan!

 

Ranking

 

Tennisliigassa ja SM-liigacupissa kierroskerroin on 1,1 ja 1-divisioonassa 1.05.

 

Pistelaskennassa tullaan ottamaan huomioon jatkossa 12 parasta voittotulosta ja jakajana on minimissään 4.

 

  1. NAISET MIESTEN LUOKISSA

Kuten edellä lukee, on kilpailutoimikunta päättänyt tiukentaa naisten/tyttöjen osallistumisoikeutta miesten/poikien luokkiin. Lähtökohtana on ollut, että tätä osallistumisoikeutta tarvitaan naisten puolella kovien otteluiden ja maantieteellisten haasteiden vuoksi. On kuitenkin havaittu, että rajat joilla naiset pääsevät miesten luokkiin eivät ole olleet aivan kohdallaan.

Naisen taso suhteessa miesten luokkiin (muutokset astuvat voiman 1.6.2016):


naisten A1-luokka -> miesten A-luokka
naisten A2, A3, B1 ja B2 -> miesten B-luokka
naisten B3-luokka -> miesten C-luokka
naisten C-luokka -> miesten C-luokka

Miesten D-luokkaan eivät naiset saa osallistua. Sama koskee miesten E-luokkaa kun se muodostetaan 1.1.2017.

Naistenniksen kannalta on erittäin tärkeää, että naiset osallistuvat ensisijaisesti omiin luokkiinsa.

 

  1. ILMOITTAUTUMISKÄYTÄNTÖ

Kilpailutoimikunta on saadun palautteen perusteella päättänyt palauttaa ilmoittautumiskäytännön Ässään ennalleen. Viimeistään 1.6.2016 tulevat kaikki ilmoittautumiset näkymään Ässässä avoimesti kaikille.

 

  1. TYKKIMÄKI

Kaudella 2015-2016 Tykkimäki Tourilla pelasi yli 1000 lasta. Onneksemme Tykkimäki Tour jatkuu myös kaudella 2016-2017. Toivomme jälleen, että seurat hakevat näitä mini- ja miditenniksen kisoja järjestettäväkseen. Hakemukset allekirjoittaneelle sähköpostilla. Alla ajankohdat. Muutama kilpailu on jo myönnetty. Toivon, että ne alueet joilla on aluekoordinaattori, ilmoittavat nämä kilpialut keskitetysti.

 

Tykkimäki Tour 2016-2017

      
       

Alue

15.10. tai 16.10

26.11. tai 27.11

21.1. tai 22.1

11.2. tai 12.2

18.3. tai 19.3

8.4. tai 9.4.

Pohjois-Suomi

      

Länsi-Suomi

 

J-Ten

    

Itä-Suomi ja Kaakkois-Suomi

      

Häme ja Keski-Suomi

      

Lounais-Suomi

      

Etelä-Suomi ja Pääkaupunkiseutu

HyTS

GT

TTS

 

Lo-Te

 
       
  1. KANSALLISET KILPAILUT AJALLE 1.9.-31.12.2016

Kilpailut ajalle 1.9.-31.12.2016 myönnetään siten, että ne näkyvät Ässässä viimeistään 17.5. Käyttehän tämän jälkeen ensitilassa täydentämässä kilpailukutsut kuntoon. Mikäli haluatte kerätä kilpailumaksut Ässän kautta, muistakaa lisätä osallistumismaksun suuruus jokaisen luokan alle erikseen.

Pelaajat ovat toivoneet, että kilpailukutsussa lukisi myös osoite kentille ja että otteluajat olisivat nähtävillä Ässässä viimeistään kilpailuviikon tiistaina.

 

  1. KOULUTUKSIA

Tuomarikoulutus ti 24.5.2016 klo 17-21 Hyvinkäällä. Ilmoittautumiset viim. 16.5.2016.

Ilmoittautumiset edellä olevaan: raisa.tornroos@tennis.fi

1-tason kilpailunjohtajakoulutus 7.5.2016 klo 9-16, Kemi (ilm. 28.4.2016 mennessä).  Ilmoittautumiset tähän koulutukseen: mikael.henriksson@hehe.fi

1-tason koulutus 14.5.2016 Jyväskylässä. Ilmoittautumiset: ilkka.nyy@gmail.com 5.5.2016 mennessä.

Seurat voivat lisäksi tilata omia kilpailunjohtajakoulutuksia (tasot: valvoja, 1-taso ja jatko). Niillä alueilla joilla toimii aluekoordinaattori, tilataan koulutukset aluekoordinaattorin kautta.

Lisätietoja koulutuksista ja hinnoista: http://www.tennis.fi/koulutus/kilpailunjohtajakoulutus/

 

  1. BUSINESS TENNIS


Uudistunut Business Tennis -tapahtuma keräsi viime syyskuussa Taliin 38 yritysjoukkuetta, joista neljä pelasi naisten sarjassa, 10 miesten avoimessa sarjassa ja 24 miesten harrastesarjassa. Puolitotisten, hauskojen ja välillä tiukkojenkin otteluiden jälkeen oli mukava viettää iltaa palkintogaalassa hyvin syöden ja pelikavereihin tutustuen.

Tänä vuonna Business Tennis järjestetään torstaina 22. syyskuuta ja paikkana on tuttu Talin Tenniskeskus. Ilmoittautuminen on alkanut!

Juhannukseen mennessä ilmoittautuneiden kesken arvomme VIP-lippupaketin heinäkuun Tampere Openiin. Paketti sisältää liput kahdelle hengelle kahdelle päivälle ja yhden yön majoituksen.

Business Tennis -tapahtuma maksaa 500 €/joukkue, ja seuraavat joukkueet samasta yrityksestä 350 €/joukkue. Osallistumismaksu sisältää aamiaisen ja lounaan, osallistumislahjan sekä Business Tennis -iltagaalan.

Voittajat palkitaan matkalla Stockholm Openin ATP-turnaukseen  (sisältäen lennot, majoituksen ja liput).  

 

Terveisin,

Raisa Törnroos-Heinonen

Tennisliitto, kilpailupäällikkö