Tennisliiton tiedote kilpailutoimintaan liittyen vuodelle 2016

18.2.2016

Tärkeää tietoa liittyen mm. harrasteliigaan, sarjatennikseen, koulutuksiin ym.

ULKOKAUDEN 2016 SARJATENNIS
Ulkokauden sarjatenniksessä joukkueet jatkavat automaattisesti edellisen kauden perusteella, elleivät vetäydy sarjasta viimeistään 10.4.2016. Uusien joukkueiden tulee ilmoittautua mukaan 10.4.2016 mennessä. Uudet ilmoittautumiset ja vetäytymiset tulee tehdä sähköpostilla osoitteeseen: veera.nurmi@tennis.fi

Ilmoittautuessaan mukaan sarjatennikseen joukkue sitoutuu maksamaan sarjamaksun. Maksuvelvollisuus koskee myös niitä joukkueita, jotka eivät ole vetäytyneet sarjasta aikarajaan mennessä.

Peliaika ulkokaudella on 1.5.–19.8.2016. Lohkot muodostetaan huhtikuun puoleen väliin mennessä.
SM-liigacup ja 1-divisioonan keskitetty viikonloppu pelataan 8.-10.7.2016. Järjestelyoikeuksien haku 1-divisioonaan tulee joukkueille kun lohkojako on saatu tehtyä.

Nousukarsinnat pelataan 2.-4.9.2016.


 

Sarjatennismaksut vuonna 2016 (maksu laskutetaan seuralta kauden alussa):


 

 

Sarjatennis

     

SM-liiga miehet

    

340

SM-liiga naiset

    

340

1 divisioona

    

150

2 divisioona

    

100

3-4 divisioona

    

90

 

 

HARRASTELIIGA ULKOKAUDELLA 2016
Ulkokaudella 2015 käynnistynyt  "harrastepelaajien joukkuealuemestaruussarja" –  Harrasteliiga jatkuu ulkokaudella 2016. Tarkoitus on palvella harrastepelaajia (niin aikuisia kuin junioreitakin) mielekkään tasoisilla otteluilla, jotka on helppo järjestää. Toiminta on siis alueellista, ja ottelut pelataan aikapeleinä (yhteen otteluun varataan tunti aikaa). Yhdessä sarjaottelussa pelataan kaksi 2-peliä ja yksi 4-peli. Miehet ja naiset pelaavat omissa sarjoissaan. Pelaajien taso saa olla ilmoittautumishetkellä korkeintaan C-luokkaa. Lohkovaiheen jälkeen alueen lohkojen voittajat pelaavat alueen mestaruudesta.

 

 

Joukkue saa koostua muutenkin kuin samaa seuraa edustavista pelaajista. Kaikkien pelaajien tulee kuitenkin olla jonkin seuran jäseniä. Lohkot ja tulokset ylläpidetään Ässässä. Voitetut ottelut kerryttävät normaaliin tapaan ranking pisteitä. Tämän sarjan lisäksi pelaaja voi pelata myös yleistä sarjatennistä.

Joukkueen sarjamaksu on 90e/joukkue. Tämä maksu sisältää kilpailulisenssin tämän sarjan pelaamiseen. Erillistä kilpailulisenssiä ei siis tarvita mikäli pelaaja ei osallistu muuhun viralliseen kilpailutoimintaan. Joukkuemaksu laskutetaan joukkueen yhteyshenkilöltä. Kotijoukkue vastaa ottelun kenttä- ja pallokuluista.

Ilmoittautuminen sarjaan tapahtuu viimeistään 10.4.2016. Ilmoittautumiset: www.tennis.fi/harrasteliiga
Suositus on, että joukkueessa olisi mukana 3-5 pelaajaa, toki mukaan mahtuu enemmänkin.

Säännöt löytyvät: http://www.tennis.fi/kilpailut/tennisliiga+sarjatennis+ja+harrasteliiga/harrasteliiga+ulkopelikaudella/

Liitteenä on mainos Harrasteliigasta. Laitattehan sitä esille hallinne seinälle ja lähetätte sähköisesti jäsenistöllenne tiedoksi! Kiitos!

KOULUTUKSIA
Vuoden 2016 alkupuolella järjestetään seuraavat avoimet kilpailunjohtaja- ja tuomarikoulutukset:

1-tason kilpailunjohtajakoulutus 12.3.2016 klo 9-17 Helsingissä, Talin tenniskeskuksessa. Ilmoittautuminen viim. 3.3.2016.

2-tason kilpailunjohtajakoulutus 16.4.2016 klo 9-17 Helsingissä, Meilahdessa. Ilmoittautuminen viim. 8.4.2016.

Tuomarikoulutus ti 24.5.2016 klo 17-21 Hyvinkäällä. Ilmoittautumiset viim. 16.5.2016.

Ilmoittautumiset: raisa.tornroos@tennis.fi

1-tason kilpailunjohtajakoulutus 7.5.2016 klo 9-16, Kemi (ilm. 28.4.2016 mennessä)  Ilmoittautumiset tähän koulutukseen: mikael.henriksson@hehe.fi

Seurat voivat lisäksi tilata omia kilpailunjohtajakoulutuksia (tasot: valvoja, 1-taso ja jatko). Niillä alueilla joilla toimii aluekoordinaattori, tilataan koulutukset aluekoordinaattorin kautta.

Lisätietoja koulutuksista ja hinnoista: http://www.tennis.fi/koulutus/kilpailunjohtajakoulutus/


 

JUNIOREIDEN SM- LIIGACUP
Junioreiden SM-liigacupit pelataan 22.-24.4.2016. Muistattehan koota joukkueet ja ilmoittautua!

10-vuotiaat pelaavat Kotkassa (Smash-Kotka), 12-vuotiaat Hyvinkäällä (HyTS) ja 15-vuotiaat Espoossa (EVS).

Kilpailunjohdon tulee tarjota ilmoittautumisvaihtoehdoksi joko internet-lomake, sähköposti tai puhelin. Järjestävä seura ottaa vastaan ilmoittautumiset. Viimeinen ilmoittautumispäivä ilmoitetaan kilpailukutsussa. Joukkueella on velvollisuus varmistaa ilmoittautumisen perillemeno.

Seuran edustaja ilmoittaa joukkueen. Ilmoittautuessa on nimettävä vähintään kaksi pelaajaa sekä kapteeni/yhteyshenkilö.

Säännöt löytyvät kilpailumääräyksistä.

SEURASIIRROT

Seurasiirrot astuvat seuraavan kerran voimaan 1.5.2016. Sekä varsinaiset edustusmuutokset että ulkokauden 2016 sarjatennisedustusmuutokset (ei koske senioreiden sarjatennistä) tulee siis tehdä 30.4.2016 mennessä. Muutos ilmoitetaan www.tennisassa.fi sivuilla omista pelaajatiedoista kohdasta seurasiirrot. Haetut siirrot julkaistaan Ässässä pelaajatiedoissa 1.5.2016. Huomaattehan, että sarjatennisedustusmuutokset ovat aina voimassa vain yhden kauden!

PISTELASKENNAN UUDISTUKSIA
1.5.2016 alkaen 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat sekä 70-vuotiaat ja sitä vanhemmat saavat osallistua C-luokkaan vaikka heidän tasonsa olisi korkeampi. Nykyisen säännön mukaan 11-vuotiaat ja sitä nuoremmat saavat osallistua C-luokkaan.

Kevään tasoluettelossa ja pistelaskennassa tullaan ottamaan huomioon 12 parasta voittotulosta ja jakaja on minimissään 4.

Vuodenvaihteessa 2016-2017 tasoluettelossa miesten luokkiin lisätään E-luokka ja D-luokan pelaajat jaetaan D- sekä E-luokkaan. Kilpailunjärjestäjien kannattaa siis järjestää 1.1.2017 alkaen myös miesten E-luokkia.

Tennisliigan ja SM-liigacupin otteluiden kertoimiksi tulee 1,1 ja 1-divisioonan otteluiden kertoimiksi 1,05.

Pistelaskennan muutokset otetaan takautuvasti käyttöön seuraavan tasoluettelon yhteydessä.

KILPAILULUOKAT KANSALLISISSA KILPAILUISSA

Muistutamme edelleen, että 9-vuotiaiden luokat pelataan midikokoisella kentällä ja oranssilla pallolla. Toivomme, että kilpailunjärjestäjät järjestävät pelaajillemme myös näitä luokkia. Midikentän rajat voidaan massalle tehdä kätevästi esimerkiksi linjaharjaa käyttäen.

Tukeaksemme vielä paremmin eritasoisten pelaajien kilpailemista, muistutamme että luokkia kannattaa muodostaa kilpailuihin myös siten että luokassa rajoitetaan iän lisäksi myös tasoa. Esimerkiksi P12D3 luokka (voivat osallistua pelaajat jotka ovat korkeintaan 12-vuotiaita ja tasoluettelossa korkeintaan D3-luokassa) tai N50C (voivat osallistua pelaajat jotka ovat 50-vuotiaita tai vanhempia ja ovat tasoluettelossa korkeintaan C-luokassa).


Terveisin,

Raisa Törnroos-Heinonen
Tennisliitto, kilpailupäällikkö