Junnuesittelyssä Nino Salonen

2.2.2016

Nino, Head Prestige ja rystyalakierre
Nino, Head Prestige ja rystyalakierre

Sinnikkyys palkittiin

Tänä vuonna 16 vuotta täyttävä Nino Salonen on yksi Smashin kilpavalmennusryhmän poikkeuksia. Yhden käden yläkierteinen rysty on nykyään junnuikäisillä harvinainen näky, joten Ninon rohkea ja tyylikäs ruoska tuo lisämaustetta kisaan kuin kisaan ja pelaaja itse on viime aikojen hyvien kisatulosten siivittämän saanut lisää uskoa tähän itseluottamusta vaativaan lyöntiin. Muita aseita ovat painava ja kova kämmen sekä rystyalakierre.

Nino aloitti tenniksen jo 5-vuotiaana pelaamalla kerran viikossa ja pari vuotta myöhemmin tuli mukaan toinen viikottainen treenikerta. Jalkapallostakin löytyy kokemusta, mutta laji sai jäädä koska ei kiinnostanut niin paljoa kuin tennis.

Vuonna 2012 Nino voitti 12-vuotiaiden SM-kultaa ja otti pronssia SALK Openista, joka on Tukholmassa vuosittain pelattava kovatasoinen kansainvälinen junioriturnaus. Sitten alkoivat vastoinkäymiset. Loukkaantumiset häiritsivät seuraavia vuosia, eivätkä kisatulokset olleet lahjakkuuden edellyttämällä tasolla.

Viime vuosi toi kuitenkin helpotusta ja periksiantamattomuus ja hyvä treeniasenne palkittiin vahvalla syyskaudella, joka huipentui Koululaisten mestaruuskilpailujen loistotulokseen. Karsinnasta kisan aloittanut Nino eteni aina välieriin, voittaen matkalla mm. ikäluokan huipun Roni Rikkosen. Nelinpelistä tuli mestaruus Smashin Tommy Hellströmin parina.

Kisasta enemmän täällä.

Lukijoita kiinnostaa varmasti miten vuosien vastoinkäymiset käännetään voitoksi. Erityisiä poppakonsteja ei tässäkään tapauksessa ollut mukana, vaan sinnikkyys palkittiin: "En oikeastaan ole muuttanut yhtään mitään. Vaivat ovat astuneet hieman sivumpaan ja sain melkein koko syksyn treenattua ilman vaivoija. Oikeanlainen mailakin löytyi - Head Prestige".

Jotakin Ninon luonteesta kertoo se, että kun pyydetään mainitsemaan jotakin erityistä itsestään, hän vastaa näin: "Lähden aina hallilta shortseissa autoon vaikka lämpötila olisi -25 astetta, sekä en tykkää pelata pieniä kansallisia kisoja. Peli on sujunut paremmin isommissa kisoissa". Koululaisten mestaruuskilpailuja hän kehuukin vuolaasti, erityisesti finaalipäivää, jolloin paikalla oli paljon katsojia ja kisa hupentui kaikkien luokkien yhteiseen palkintojenjakoon. 

Kuun lopulla junnuesittelyvuorossa on Anttoni Kinnunen ja maaliskuussa Jussi Tiainen.

Juttusarjan ensimmäinen esittely, Hermanni Tiainen, löytyy tästä.