Liiton uusia kilpailumääräyksiä

30.11.2015

Tiedä oikeutesi

Hyvät seurojen yhteyshenkilöt,

Alla tärkeitä kilpailutoimikunnan päätöksiä ja muuta tärkeää kilpailutoimintaan liittyen. Viettehän tietoa eteenpäin seurassanne. Kiitos!

Kilpailutoimikunta on kokouksessaan 19.11.2015 päättänyt seuraavia kilpailutoimintaan liittyviä asioita.

  1. KILPAILUMÄÄRÄYKSET

Uudet päivitetyt kilpailumääräykset astuvat voimaan 1.1.2016. Alla kootusti määräyksiin tulevat muutokset. Päivitetyt kilpailumääräykset julkaistaan Ässässä vuoden vaihteessa (muutokset näkyvät määräyksissä punaisella).

Kilpailujenjohtajalla tulee olla käytynä viimeisin koulutus viiden vuoden sisään.

11-vuotias tai sitä nuorempi poika saa osallistua MC-luokkaan ja tyttö NC-luokkaan (tai ylempään luokkaan) vaikka hänen tasonsa olisi ylemmässä luokassa. (aiemmin oikeus osallistua D-luokkaan)

9-vuotiaiden luokat pelataan oranssilla pallolla ja midikokoisella kentällä. (astui voimaan 1.9.2015)

Yleisten luokkien SM-kilpailuissa järjestäjä voi painavalla syyllä etukäteen anoa, että luokassa pelataan enemmän kuin yksi ottelu päivässä.

Finnish Junior Tennis Tourista on poistettu Masters – kilpailu.

JGP 10-luokassa jokaisella karsinnan ensimmäisen kierroksen hävinneellä on velvollisuus osallistua jatkosarjaan.

JGP luokan osallistumismaksu on kaikissa osakilpailuissa 35e 2-pelissä.

JGP-finaalien aikatauluttamista suositellaan maanantaille, ja samalla toivotaan, että perjantain aloitus olisi vasta koulujen päättymisen jälkeen mikäli se on vain mahdollista pelaajamäärien ja kenttäkapasiteetin puolesta.

Tykkimäki mini- ja miditennis tourin säännöt. (toimitettu seuroille jo aiemmin)

Tennisliigassa naiset pelaavat runkosarjassa kaikkia vastaan. (syksyllä 2015 voimaan tulleet säännöt)

Myös ulkokauden sarjatenniksessä vanhat joukkueet ovat automaattisesti mukana sarjassa.

Sisäkauden sarjatenniksen pelikausi alkaa 15.9.

Ulkokaudella SM-liigacupissa miesten otteluissa käytetään kuutta palloa jokaisessa ottelussa.

Sarjatenniksen nousukarsinnoissa voidaan nousukarsinnasta poisjäävän joukkueen tilalle nostaa alkulohkossa toiseksi sijoittunut joukkue, mikäli vetäytyminen tapahtuu vähintään kolme vuorokautta ennen sovitun ottelun alkua. Ottelu pelataan tällöin alkuperäisen joukkueen kotikentällä.

Harrasteliigan sääntöihin on lisätty sisäkausi. Sisäkausi alkaa 15.10.

Junioreiden SM-liigacupin osallistumismaksu on korkeintaan 150e/joukkue.

Maksut 2016 (muutoksia lisenssihinnoissa, ja kilpailulupamaksuissa ei ole maksukattoa)

  1. MUUTA
    1. Vanhempien opas englanniksi

Aiemmin julkaistu Vanhempien opas kilpailemiseen liittyen on nyt käännetty englanniksi.  Opas löytyy www.tennis.fi sivuilta, http://www.tennis.fi/kilpailut/guide+for+tennis+parents+how+to+get+started/
Voitte jakaa sitä seurassanne sitä tarvitseville.

 

  1. Ilmoittautumiset Ässässä pelkkinä lukumäärinä
    Kilpailutoimikunta päätti, että 1.1.2016 alkaen ilmoittautumiset näkyvät pelaajille ja kilpailunjohtajille Ässässä vain lukumäärinä. Ilmoittautumisajan päätyttyä nimet tulevat näkyviin kaikille.

 

  1. Sarjatennisasioita

Ulkokaudesta 2016 alkaen kaikilla tasoilla yleisessä sarjatenniksessä (mukaan lukien Tennisliiga) jokaisesta sarjaottelun sisällä voitetusta ottelusta joukkue saa pisteen. Miehissä yhdessä sarjaottelussa on siis jaossa neljä pistettä ja naisissa kolme pistettä.

 

Nykyistä sääntöä ulkomaalaisten pelaajien käyttämisestä sarjatenniksessä laajennetaan siten, että sisäkaudesta 2016-2017 alkaen miesten 1-divisioonassa käytetään samaa sääntöä kuin Tennisliigassa. Mikäli nousukarsintojen yhteydessä pelaavat vastakkain 1- ja 2-divisioonien joukkueet, ei nousukarsinnassa saa pelata ulkomaalaiset pelaajat. Ulkokaudelle ei ulkomaalaisia koskeviin sääntöihin tehdä muutoksia.

 

Toimikunta päätti, että sarjatenniksen nousuja ja laskuja divisioonien välillä pyritään lisäämään. Tähän mietitään vielä sopivaa mallia. Muutokset astuvat voimaan mahdollisuuksien mukaan jo ulkokaudella 2016. Tästä tiedotetaan vielä tarkemmin.

 

Toimikunta totesi, että kaikilla sarjatasoilla jatketaan kolmannen erän pelaamista match tie breakkina, 10:een pisteeseen.

 

Toimikunta päätti, että ulkokaudesta 2016 alkaen edustussiirtoja sarjatenniksen osalta muutetaan (lisäys nykyiseen edustusmääräykseen).
Ulkokaudella (yleisessä sarjatenniksessä) 1.5.-30.6. välisenä aikana sarjasiirron voi tehdä pelaajalle joka ei kyseisellä sarjakaudella ole pelannut muissa joukkueissa ja saa siirrolle luvan vanhalta seuraltaan. Tällöin siirrosta peritään 50e kun siirtyy pelaamaan divisiooniin 2-4 ja 100e kun siirtyy pelaamaan divisiooniin 1 ja SM-liigacup.
Sisäkaudella (yleisessä sarjatenniksessä) 1.9.-31.12. välisenä aikana sarjasiirron voi tehdä pelaajalle joka ei kyseisellä sarjakaudella ole pelannut muissa joukkueissa ja saa siirrolle luvan vanhalta seuraltaan. Tällöin siirrosta peritään 50e kun siirtyy pelaamaan divisiooniin 2-4 ja 100e kun siirtyy pelaamaan divisiooniin 1 ja Tennisliiga.

 

Toimikunta päätti, että sisäkaudesta 2016-2017 alkaen 1-divisioonan arvostusta pyritään lisäämään. 1-divisioonan tiedot lisätään Tennisliigan sivuille. Otteluille rakennetaan runkopäivät Tennisliiga otteluiden välille. Joukkueilta edellytetään yhtenäiset pelipaidat. 1-divisioonan lohkomäärä voidaan säilyttää kahtena kuten tällä kaudella. Muutosta tähän voidaan pohtia jatkossa.

 

  1. TASOLUETTELO

Seuraava tasoluettelo julkaistaan torstaina 14.1.2016.  Viikonlopun 15.-17.1.2016 kilpailut pelataan nykyisellä luettelolla ja viikonlopun 22.-24.1.2016 uudella, 14.1. ilmestyvällä luettelolla.

HUOM! Sarjatenniksessä (mukaan lukien Tennisliiga) otetaan uusi tasoluettelo käyttöön heti tasoluettelon ilmestymisen jälkeen!

 

  1. LISENSSIT 2016

Nyt sinulla on oivallinen tilaisuus hoitaa jo vuoden 2016 kilpailulisenssiasiat kuntoon! Kilpailulisenssit vuodelle 2016 on nyt ostettavissa Ässässä.
Hinnat:
Aikuiset koko vuosi 33 €
Aikuiset ajalle 1.9.-31.12.2016 22 € (ostettavissa 1.9.2016 alk.)

Juniorit koko vuosi (11-18v.) 18 €
Juniori U10 koko vuosi 10 €
Juniorit kertalisenssi 7 €Aikuiset kertalisenssi 15 €

Juniorit koko vuosi (11-18v.) 18 €

Juniori U10 koko vuosi 10 €

Juniorit kertalisenssi 7 €

HUOM! Muistattehan ostaa vuoden 2016 kilpailulisenssin ennen vuoden ensimmäistä sarjaottelua!